İngilizce CVnizi güçlendirecek kelimeler

Making, doing, managing… Deneyim bölümünde her madde başında bu kelimeler var değil mi? CVnizin bir aday olarak iş hayatınız ile ilgili ilk izlenim olduğunu yazmıştım. İlk izlenimi güçlü kılmak adına CVnizi daha güçlü gösterebilecek, renklendirebilecek hem de tekrardan kaçınmanızı sağlayacak kelimeleri listeledim.

 

Kendinizle ilgili kısa birkaç cümle veya madde yazacak iseniz aşağıdaki kelimeler yardımcı olabilir. LinkedIN profilinizdeki “About” bölümüne de yazabilirsiniz.

 

specialized, experienced, interested, motivated, skilled, expert, passionate

 

Örnek: Experienced Sales Manager, Specialized in Project Management, Expert in International Trade

 

Başvuracağınız role göre zaman ayırıp CVnizi özelleştirmenizi tavsiye ederim. Görev tanımını okuyup, rolün gerektirdiği görev, beceri ve özellikleri doğrultusunda ilgili anahtar kelimeleri ekleyebilirsiniz. İnceleyen yönetici veya İnsan Kaynakları profesyonelinin dikkatini çekmesi için etkili olabilir.

 

achieved, administered, developed, improved, maintained, coordinated, analyzed, conducted, demonstrated, presented, interpreted, performed, generated, consolidated, directed, trained, recruited, adjusted, completed, implemented, repaired, increased, reduced, maximized, strengthened, launched, established, consulted, promoted, improved, planned, documented, reported, organized, identified, researched, secured, ran,  initiated, facilitated, expanded, validated, optimized, evaluated, won, integrated, wrote, contributed, drafted, processed, invented, upgraded, assured, assisted, saved, obtained, delegated, clarified, built, monitored, executed, coached, prioritized, transformed, prevented, determined, constructed, advised, moderated, empowered, resolved, standardized, delivered

 

Deneyimlediğiniz rolün görev ve sorumluluklarını yazdıktan sonra altına bir “achievements” başlığı atıp o rol esnasındaki başarılarınızı, kattığınız değerleri yazmanız etkili olacaktır. Bu bölümün CVyi daha da güçlü kıldığını düşünüyorum,  bu sorular fikir verebilir:

  • “promoted” - normal süreden daha kısa sürede mi terfi aldınız?
  • “won, received” – bireysel veya proje ekibi olarak aldığınız, kazandığınız bir ödül var mı?
  • “increased, reduced” – somut katkılarınız neler oldu? Şirket için kritik olan bir faktöre (satışlar, maliyet, sosyal sorumluluk projesine katılım oranı, müşteri sayısı, sosyal medyadaki takipçi sayısı vs) katkınız olduysa mutlaka yazın.
  • “secured, validated” – önceden tespit ettiğiniz bir fırsat veya risk oldu mu ve kriz yaşanmadan, erken davranarak aldığınız bir aksiyon, önlem oldu mu? Bunun şirkete, ekibe, bireysel performansınıza katkısı ne oldu?
  • “planned” – sorumluluğu tamamen sizin olan bir projeye imza attınız mı? Stratejik planlama, proje planı çıkarma, sunma, onay alma süreçlerinde sizi / ekibi / şirketinizi etkileyen bir aksiyonunuz oldu mu?
  • “I implemented, I completed, I initiated, I faciliated…” – bu cümleleri nasıl tamamlarsınız? Sıfırdan planlayıp hayata geçirdiğiniz bir proje oldu mu? Öncülük ettiğiniz bir proje, girişim, kültür değişimi oldu mu? Kolaylaştırdığınız, süresini kısalttığınız, öneri getirerek verimliliğini artırdığınız bir süreç, proje, sistem de olabilir.

 

Soru veya CVniz için destek talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

 

Paylaş: